ZVVS
 
Rojčeva ulica 16
p.p. 2780
1110 Ljubljana
T:(01) 524-17-84,
(01) 540-20-65
F:: (01) 524-26-88
E-pošta: zveza@zvvs.si
*** OBMOČNO ZDRUŽENJE VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO ORMOŽ  ***
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo - OZVVS ORMOŽ
Kerenčičev trg 5, 2270 Ormož, gsm: 041 732 282,
E-pošta: miran.fiser@gmail.com
Poslovni račun: SKB Ormož, 03123-1000007863
Davčna št.: 70172412, Matična št.: 1148249
AKTIVNOSTI


PRAVNA POMOČ
ČLANOM ZVVS

Odvetniška pisarna
Tomaž Petrovič
T: 01/ 2000 937
tomaz.petrovic@siol.netŠPORTNE

Športne aktivnosti OZVVS ORMOŽ

LETO 2007
STRELSKI TURNIR Z ZRAČNO PUŠKO V SREDIŠČU OB DRAVI
18. novembra 2007

POVEČAJ SLIKO
Strelcem sta spregovorila župan občine Središče ob Dravi g. Jurij Borko in predsednik OZVVS Ormož Miran Fišer
POVEČAJ SLIKO
ekipa veteranov na strelišču v Središču
POVEČAJ SLIKO
topla malica se
je prilegla

Foto: M.Fišer in B. Vukan

OZVVS Ormož je v soboto 15. 12. 2007 na strelišču SD Središče ob Dravi pripravila prvo strelsko tekmovanje v streljanju z zračno puško. Turnir je bil posvečen Dnevu neodvisnosti R Slovenije in obletnici dogodkov ob osamosvojitvi R Slovenije. Strelsko tekmovanje v Središču ob Dravi je bilo tudi prava priložnost za prijateljsko srečanje ormoških veteranov vojne za Slovenijo, članov Policijskega veteranskega društva SEVER in prostovoljnih gasilcev iz PGD, ki so med vojno gasili požare v območju Koga. Središki župan Jurij Borko je ob otvoritvi tekmovanja vsem udeležencem zaželel dobre strelske rezultate in veliko sreče v novem letu.
Na strelišču z MK so se pomerile tričlanske ekipe z območja Ormoža Sv Tomaža in Središča ob Dravi. Zelo dobri rezultati, ki so jih dosegli tekmovalci potrjujejo, da je streljanje med člani veteranskih organizacij pognalo globoke korenine in postalo najbolj priljubljena interesna dejavnost veteranov.

Najboljše rezultate v ekipni razvrstitvi so dosegli strelci iz ekip:
1. mesto OZVVS Ormož II. (Bojan Rajh, Herman Prejac in Stanko Belšak) z zadetimi 240 krogi,
2. mesto ekipa SEVER Ormož I. (Aleksander Prapotnik, Janko Kolarič in Ivan Ivanuša) z 227 krogi,
3. mesto PGD Miklavž pri Ormožu (Grega Novak, Bojan Šnajder in Bojan Mir) z 226 krogi.

Razvrstitev posameznikov:
1. mesto Herman Prejac iz ekipe OZVVS Ormož II. z 92 zadetimi krogi,
2. mesto Aleksander Prapotnik iz ekipe SEVER Ormož z 81 zadetimi krogi,
3. mesto Božo Jaušovec iz ekipe OZVVS Ormož II s 80 krogi v tarči.

Najboljše tri ekipe so prejele pokal in praktične nagrade, ki jih je v sodelovanju s Slovensko vojsko pripravil organizator OZVVS Ormož.
Najboljši posamezniki so prejeli medalje in praktične nagrade, ki jih je OZVVS Ormož pripravila v sodelovanju s sponzorji iz Ormoža. Doseženi strelski rezultati so bili razglašeni na prireditvi po zaključenem tekmovanju, kjer je predsednik OZVVS Ormož Miran Fišer podelil pokale ekipam in medalje najboljšim posameznikom.

Tekmovanje je vodil Ivan Šavora.


Strelski turnir za memorial "Marjana Špacapana"
18. novembra 2007

POVEČAJ SLIKO
Urejeno strelišče doma društev Ormož je nudilo dobre pogoje za tekmovanje.
POVEČAJ SLIKO
Ekipa OZVVS Ormož po prejemu pokala in medalj za osvojeno 2. mesto

Foto: B. Vukan

Člani OZVVS Ormož smo se v nedeljo, 18. 11. 2007 udeležili strelskega tekmovanja z zračno puško, ki so ga organizatorji – OZSČ Ormož posvetili pokojnemu članu ZSČ in veteranu Marjanu Špacapanu.
V uvodu je predsednik OZSČ Ormož Ernest Pleh predstavil tekmovanje in tekmovalna pravila, nato je Miran Fišer obudil spomine na sodelavca v TO in soborca iz vojne za Slovenijo 1991 Marjana Špacapana.

Tekmovanje je potekalo na strelišču v Domu društev Ormož pod budnim očesom organizatorjev in sodnikov strelskega društva Ormož. Tekmovalci iz ZSČ, ZVVS, SEVER in Prleškega društva general Maister so se pomerili v ekipni in posamični konkurenci. Najboljše rezultate v ekipni konkurenci so si pristreljali domačini ekipa OZSČ Ormož v sestavi Boštjan Špacapan, Darko Špacapan in Kristjan Kovačič s 509 osvojenimi krogi. Drugo mesto so osvojili član OZVVS Ormož v sestavi Herman Prejac, Miran Fišer in Bojan Rajh z osvojenimi 480 krogi. Tretje mesto so osvojili člani Prleškega društva general Maister v sestavi Daniel Črček, Jože Cmager in Anton Krajnc z osvojenimi 469 krogi. Zmagovalci so v trajno last prejeli pokal in medalje.
Med 27 tekmovalci so bili v posamični konkurenci najboljši Boštjan Špacapan iz ekipe OZSČ, ki je nastreljal 179 krogov, drogo mesto Aleksander Prapotnik iz ekipe SEVER s 171 krogi, tretje mesto pa je zasedel Herman Prejac iz OZVVS Ormož s 170 krogi.


STRELSKI TURNIR Z MK PUŠKO V PODGORCIH
20. oktobra 2007

POVEČAJ SLIKO
Ernest Pleh med dajanjem uvodnih navodil tekmovalcem.
POVEČAJ SLIKO
Na strelski liniji.
POVEČAJ SLIKO
Zmagovalci.
POVEČAJ SLIKO
Lokostrelec.

Foto: B. Vukan, M. Fišer

OZVVS Ormož je v soboto 20. 10. 2007 na strelišču SD Podgorci pripravila tradicionalno strelsko tekmovanje v streljanju s serijsko MK puško. Prvič so pripravili tudi tekmovanje v streljanju z lokom. Turnir je bil posvečen "izgonu zadnjega vojaka JLA iz Slovenije v letu 1991" in obletnici osamosvojitve Slovenije.
Strelska tekma v Podgorcih je bil tudi odlična priložnost za prijateljsko srečanje ormoških veteranov vojne za Slovenijo, članov Policijskega veteranskega društva SEVER in članov OZSČ Ormož.
Na strelišču z MK so se pomerile tričlanske ekipe veteranskih in častniških organizacij z območja Ormoža, tekmovalci pa so dosegli zelo dobre rezultate, kar potrjuje, da je streljanje med člani veteranskih organizacij in ZSČ pognalo globoke korenine.
Tekmovalci so imeli na voljo 3 naboje za poskus in 10 nabojev za tekmo.

Najboljše rezultate v ekipni razvrstitvi so dosegli strelci iz ekip:
1. mesto OZVVS Ormož II. (Bojan Rajh, Herman Prejac in Franc Voršič) z nastreljanimi 233 krogi,
2. mesto ekipa SEVER Ormožu (Aleksander Prapotnik, Janko Kolarič in Ivan Ivanuša) z 227 krogi,
3. mesto OZSČ Ormož (Ernest Pleh, Kristjan Kovačič in Miran Fišer) z 200 zadetimi krogi.

Razvrstitev posameznikov:
1. mesto Aleksander Prapotnik iz ekipe SEVER Ormož z 88 zadetimi krogi,
2. mesto Herman Prejac iz ekipe OZVVS Ormož II. s 87 zadetimi krogi,
3. mesto Bojan Raj iz ekipe OZVVS Ormož II s 77. krogi v tarči.

Tekmovanje v streljanju z lokom se je pokazala kot dobrodošla novost. Tekmovalci so z veseljem prijeli za lok in odločno pomerili proti tarči.

Med posamezniki so bili v streljanju z lokom najuspešnejši:
1. Franc Puklavec,
2. Miran Hržič in
3. Marjan Mušič.

Najboljše tri ekipe so prejele pokal in praktične nagrade, ki jih je v sodelovanju s Slovensko vojsko pripravil organizator OZVVS Ormož.
Najboljši posamezniki so prejeli medalje in praktične nagrade, ki jih je OZVVS Ormož pripravila v sodelovanju s sponzorji iz Ormoža. Doseženi strelski rezultati so bili razglašeni na prireditvi po zaključenem tekmovanju, kjer je predsednik OZVVS Ormož Miran Fišer podelil pokale ekipam in medalje najboljšim posameznikom.

Tekmovanje je vodil Vladimir Rajh ob pomoči Matjaža Pleha.


TEKMOVANJE V LOVU RIB S PLOVCEM v Ormožu
15. septembra 2007

POVEČAJ SLIKO
Zmagovalec
POVEČAJ SLIKO
Čakanje ob vodi
POVEČAJ SLIKO
Izbira najprimernejšega trnka

Foto: B. Vukan, M. Fišer

OZVVS Ormož je povabila ribiči iz svojih vrst na tekmovanje veteranov v lovu rib s plovcem, ki smo ga organizirali v sodelovanju z RD Ormož na ribniku v Ormožu. Tekma je bila prvič, pa še vreme se je pošalilo z nami, zadeli smo termin, ki je bil bolj primeren za trgatve kot za ribolov. Ne glede na to so se zbrani ribiči – veterani spopadli za veliki pokal in čimbolj ugodno uvrstitev.

Ribiči so se resno lotili priprav opreme, nahranili ribe in čakali na znak za uradni začetek tekme. Potem pa smo čakali, da bodo ribe zagrabile…

Po tehtanju ulova smo lahko razglasili zmagovalce: 1. mesto in pokal je osvojil Janko Lukič, drugo mesto Božidar Puklavec, tretje mesto pa je zasedel Bojan Maučič.
Sponzor tekme je bil Damijan Bokša Tgovina Kormoran Ormož.

Po tekmi smo se zadržali na ribiškem pikniku, ki ga je pripravilo OZVVS za vse udeležence.


Foto B Vukan, M Fišer:


STRELSKI TURNIR Z MK PUŠKO NA PRESIKI
07. julij 2007

POVEČAJ SLIKO
Pokali, medalje in praktične nagrade so čakali zmagovalce
POVEČAJ SLIKO
Pregled orožja na strelni liniji
POVEČAJ SLIKO
Medalja za zmagovalca

Foto: Boris Vukan

OZVVS Ormož je v soboto 7. 7. 2007 na strelišču SD Rudar Presika pripravila strelsko tekmovanje v streljanju s serijsko MK puško. Turnir je bil posvečen tradicionalnem srečanju veteranov, krajanov in gasilcev v Gomili pri Kogu, ki ga OZVVS Ormož prireja v spomin na spopad pripadnikov TO z oklepno kolono JLA 2. in 3. julija 1991 na območju KS Kog. Turnir na Presiki je bil tudi odlična priložnost za prijateljsko srečanje ormoških veteranov vojne za Slovenijo in članov prijateljskih organizacij ZSČ Ljutomer, Prostovoljnih gasilskih društev iz Miklavža, Vitana – Koga in Hermancev ter drugih organizacij in društev nekdanje občine Ormož.
Na strelišču se je pomerilo 14 tričlanskih ekip, tekmovalci pa so dosegli zelo dobre rezultate, kljub temu, da gre za občasne strelce z MK orožjem. Tekmovalci so imeli na voljo 3 naboje za poskus in 5 nabojev za tekmo.

Najboljše rezultate v ekipni razvrstitvi so dosegle:
1. mesto ekipa lovcev iz Podgorcev (Petek Jože, Nemec Dani, Kovačec Franc) 97 zadetimi krogi,
2. mesto ekipa OZSČ Ljutomer (Magdič Branko, Semenič Anton, Štaman Vasja) 78 zadetimi krogi,
mesto ekipa PGD Miklavž pri Ormožu (Mir Bojan, Rozingar Franc, Novak Grega) s76 krogi.
Najboljše tri ekipe so prejele pokal in praktične nagrade, ki jih je v sodelovanju s Slovensko vojsko pripravil organizator OZVVS Ormož.

Med posamezniki so bili najuspešnejši:
1. Kavčič Peter (OZVVS Ormož III) s 40 krogi,
2. Rozingar Franc (OZVVS Ptuj) s 37 zadetimi krogi,
3. Štaman Vasja (OZSČ Ljutomer) s 37 krogi, vendar manj ugodnim zaporedjem.
Najboljši posamezniki so prejeli medalje in praktične nagrade, ki jih je OZVVS Ormož pripravila v sodelovanju s sponzorji iz Ormoža. Doseženi strelski rezultati so bili razglašeni na osrednji prireditvi v Gomili ob srečanju veteranov in krajanov, kjer je predsednik OZVVS Ormož Miran Fišer podelil pokale najboljšim trem ekipam.

Tekmovanje je vodil Franc Makoter ob pomoči Vasje Štamana, Janka Borka in Vladimira Rajha.


Ekipa OZVVS Ormož na strelskem tekmovanju v Celju
21. april 2007

POVEČAJ SLIKO
ekipa na strelišču
POVEČAJ SLIKO
strelska ekipa iz Ormoža pred tekmo na Petričku

Območno združenje veteranov vojne za Slovenije Celje nas je v soboto (21.4. 2007) povabilo na strelsko tekmo z MK. Po več letnih dobrega medsebojnega sodelovanja smo Ormožani sprejeli izziv in se udeležili tekme, ki je organizirana na izjemno visoki ravni z močno konkurenco. Organizatorji iz OZVVS Celje so potrdili naša pričakovanja, prav tako vrhunske strelske ekipe, ki so pokazale izjemno tekmovalnost in strelsko znanje.
Po zaključenem tekmovanju smo se zadržali v prijetnem prijateljskem klepetu s strelci in veterani iz vse Slovenije, največ časa pa so nam posvetili domačini. Stkali smo nova prijateljstva in poglobili sodelovanje.

Foto B. Vukan


Strelsko tekmovanje OZVVS Ormož pri Sv Tomažu
24. marec 2007

POVEČAJ SLIKO
ekipa na strelišču
POVEČAJ SLIKO
pokali, medalje in nagrade za najboljše strelce
POVEČAJ SLIKO
v pričakovanju rezultatov

Območno združenje veteranov vojne za Slovenije Ormož je v soboto (24.3. 2007) v sodelovanju s SD Katja pri Sv Tomažu pripravilo tradicionalni strelski turnir v streljanju z zračno puško. Tekmovanja so se udeležile ekipe Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo: Lenart, Celje in Ormož, ekipa veteranskega združenja SEVER, ekipa Prostovoljnega gasilskega društva Miklavž ter Društva General Maister, skupaj 11 ekip.
Med ekipami se je najbolje odrezala ekipa PGD iz Miklavža s 491 krogi, drugi so bili člani ekipe veteranov SEVER s 486 krogi, tretje mesto pa so si pristreljali domačini Območnega združenja vojne za Slovenijo Sveti Tomaž s 467 krogi v tarči.
Med posamezniki je bil s 181 krogi najboljši Sašo Praprotnik iz ekipe SEVER , drugi je bil s 170 krogi Herman Prejac iz ekipe Območnega združenja veteranov vojne za Slovenije Sveti Tomaž, tretje mesto je osvojil Peter Kaučič iz ekipe PGD Miklavž, ki je zadel 168 krogov od 200 možnih. Na ostala vidnejša mesta so se uvrstili Bojan Šnajder, Bojan Mir, Brane Seme, Boja Rajh, Aleš Kokalj in Peter Pihler.
Najboljše ekipe so za osvojena mesta prejele lične pokale, posamezniki pa medalje in praktične nagrade, ki so jih prispevali donatorji iz občine Ormož in Slovenska vojska.
Med številnimi dejavnostmi Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo, je strelstvo ena izmed pomembnejših panog, je povedal predsednik Miran Fišer. Ormoški veterani niso skrivali zadovoljstva, da so se strelskega tekmovanja pri Sv Tomažu udeležili tudi člani sosednjih Območnih združenj Celje in Lenart, ker je korak k sodelovanju med veterani tudi na ostalih področjih delovanja veteranske organizacije.
Tekmovanje pri Sv Tomažu je teklo pod budnim očesom strokovnih organizatorjev iz SD Katja, ki so zagotovili strelišče in orožje. Za družabni del pa so poskrbeli člani OZVVS iz Sv Tomaža, ki so v prostorih Doma kultura postregli krepko malico in zagotovili ambijent za prijateljsko druženje veteranov.


STRELSKI TURNIR OZVVS ORMOŽ Z MK
3. marec 2007


URADNI NAGOVOR PREDSEDNIKA

STRELCI

ZMAGOVALCI

OZVVS Ormož je v soboto 3.3. 2007 na strelišču v Podgorcih pripravila strelski turnir z malokalibrsko puško. Tekmovanja so se udeležile ekipe Območnih združenj vojne za Slovenijo Lenart, Ptuj, Ormož, ekipa veteranskega združenja SEVER, ekipe PGD Miklavž in Ključarovci ter Lovci iz Podgorec. Ormoški veterani se že več let zapored angažirajo v pripravi strelskih tekmovanj, saj menijo, da je strelstvo močan povezovalni dejavnik med veterani vojne za Slovenijo. Veterani so srečanje v Podgorcih izkoristili tudi za izmenjavo izkušenj iz društvenega dela in obujanje spominov na dogodke iz časa priprav in vojne za Slovenijo.
Tekmovalni del je bil zgledno pripravljen v sodelovanju s SD Podgorci, nad izvedbo pa je bdel vodja tekmovanja Bojan Raj.
Ekipni razvrstitvi so bili najboljši strelci iz ekipe OZVVS SV Tomaž v sestavi: Herman Prejac, Bojan Rajh in Franc Voršič s 110 zadetim krogi, druga je bila ekipa LD Podgorci v sestavi: Jože Petek, Dani Nemec in Franc Kovačec z 91 krogi, na 3 mesto so se uvrstili strelci iz ekipe PGD Miklavž pri Ormožu v sestavi Bojan Mir, Grega Novak in Peter Kaučič z 88 krogi v tarči.
Najboljše tri ekipe so prejele pokale in praktične nagrade, ki jih je pripravil organizator OZVVS Ormož s pomočjo številnih donatorjev.
Tekma je štela tudi za posamično razvrstitev strelcev. Med posamezniki je bil najboljši Herman Prejac iz ekipe ZVVS Sv Tomaž, drugo mesto je osvojil Milan Korotaj iz ekipe OZVVS Ormož, tretje mesto pa si je pristreljal Janko Kolarič iz ekipe združenja SEVER.
Najboljši posamezniki so prejeli medalje in praktična darila, ki jih je prispevala Slovenska vojska.

Ob zaključku strelskega tekmovanja je predsednik OZVVS Ormož Miran Fišer poudaril, da se je strelstvo med veterani prijelo in je turnir v Podgorcih že tradicionalen ter izpostavil letošnji napredek: tekmovanja so se udeležili člani sosednjih OZVVS iz Ptuja in Lenarta s katerimi bi želeli še tesneje sodelovati. Strelcem je čestital za dosežene rezultate in jih povabil na strelski turnir v zračni puški, ki bo pri Sv Tomažu 24. marca letos.


 

 

© AKTA DESIGN